DE CE REFRESHAIR?

Refreshair – spray dezinfectant , realizeaza o curatare a aparatului, eliminand mirosurile neplacute. Spray -ul de curatare aer conditionat este recomandat sa se foloseasca cel putin de doua ori pe an, la inceputul si sfarsitul sezonului de utilizare a aerul conditionat. Avantajele curatarii frecvente a aparatului de aer conditionat cu spray dezinfectant sunt:
  • Un aer RECE si CURAT.
  • Disparitia disconfortului produs de mirosul neplacut.
  • Eliminarea riscurilor aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor de aer conditionat.
  • Realizarea unor importante economii, deoarece un aparat murdar are o eficienta cu peste 20% mai mica , dar consuma la fel de mult.
  • Prelungirea vietii ventilatorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia)
Un prim semn ca sistemul de aer conditionat este murdar este aparitia mirosului neplacut.
Temperaturile ridicate de pe perioada verii au devenit un lucru normal pentru conditiile climatice din Romania. Ca urmare a acestei fierbinti realitati, aerul conditionat a devenit o prioritate pentru locuintele si birourile din Romania. Din pacate insa, o data cu aerul conditionat apar si o serie de probleme de sanatate: germenii, bacteriile si ciupercile, care se formeaza in interiorul aparatului de aer conditionat, pe elementii radiatorului (vaporizatorului) si pe filtre, care se raspândesc în toate incaperile si care provoaca rinite, alergii, laringite, faringite si bronsite, micoze, precum si o diminuare generala a imunitatii cailor respiratorii. Aerul umed care intra in radiatorul de racire determina condensarea pei pe elementele vaporizatorului, care adera foarte usor la acestea. Combinatia de praf, umezeala, frig si intuneric asigura mediul ideal pentru inmultirea bacteriilor si microorganismelor. Aparitia germenilor, bacteriilor si a ciupercilor este insotita in general de un miros neplacut, care vine adesea din sistemul de ventilatie al aparatelor, dupa mai multe luni de exploatare.

Concluzia? Aerul conditionat nu trebuie sa fie doar rece, ci, mai ales, curat!

Pentru a preveni aparitia acestor mirosuri neplacute specialistii recomanda curatarea periodica a filtrelor aparatelor (lunar in locuinte si la 2 saptamani in spatiile publice) dar si curatarea radiatorului aparatului de aer conditionat. De curand insa, producatorul japonez Earth Chemical, Tokyo, lider pe piata japoneza pentru produse de ingrijirea casei, a introdus pe piata din Romania un spray pentru curatarea radiatorului aparatelor de aer conditionat Acest produs se gaseste in magazine sau la unii distribuitori de aparate de aer conditionat sub numele REFRESHAIR HOME. Sprayul poate fi utilizat usor, nefiind necesare cunostinte tehnice. Refreshair realizeaza o dezinfectie a aparatului, eliminand mirosurile neplacute.
Produsul este recomandat sa se foloseasca cel putin de doua ori pe an, la inceputul si sfarsitul sezonului de utilizare a
aparatului de aer conditionat. Pretul la care se gaseste in magazine: aproximativ 50 lei.
Avantajele curatarii frecvente a aparatului de aer conditionat sunt:
  • Un aer rece si CURAT
  • Disparitia disconfortului produs de mirosul neplacut
  • Eliminarea riscurilor aparitiei bolilor cauzate de bacteriile si ciupercile formate in interiorul aparatelor de aer conditionat
  • Realizarea unor importante economii, deoarece un aparat murdar are o eficienta cu peste 20% mai mica , dar consuma la fel de mult.
  • Prelungirea vietii ventilatorului (un radiator murdar va solicita mai mult ventilatorul, fapt care va conduce la o durata de viata mai mica a acestuia).